Dakbedekkingen

Cornelissen Dakwerk heeft over de jaren heen veel verschillende soorten dakbedekking verwerkt. In het kader van veilig werken, volgens de NEN-norm, wordt er hoofdzakelijk met hete lucht gewerkt. Door het gebruik van hete lucht smelten de lasnaden aan elkaar. Op deze manier is de kans op brand geminimaliseerd. Bij Cornelissen Dakwerk kan elke soort rol verwerkt worden. 


Vanuit ervaring zijn hier 3 hoogstaande producten aan overgehouden:APAX - Bitumen

De meeste platte daken in Nederland hebben een bedekking van bitumen. Het materiaal hecht goed, is extreem waterdicht en is makkelijk te verwerken. Cornelissen Dakwerk maakt onder andere gebruik van het product APAX. Dit product heeft een verwachte levensduur van 35 tot 40 jaar, wat inhoudt dat het beduidend langer mee gaat dan gewone dakrollen. Bitumineuze dakbedekking APAX kan zowel koud gekleefd of met een föhn worden aangebracht. Dit maakt vuurveilig werken mogelijk.
 


Resitrix - EPDM

Cornelissen Dakwerk is specialist in het verwerken van Resitrix. Resitrix EPDM dakbedekking biedt met unieke producteigenschappen een uitkomst voor platte daken. De unieke productcombinatie van hoogpolymeer SBS onderlaag en een gewapende EPDM toplaag maken Resitrix EPDM dakbanen tot een ongeëvenaard product. De EPDM toplaag onderscheidt zichzelf met name op het gebied van duurzaamheid, gebruiksduur én een blijvende flexibiliteit van traditionele dakbedekkingsproducten. 


Renolit – PVC

Kunststof(PVC) dakbedekking is geschikt voor alle daken, die zowel plat als hellend mogen zijn. Kunststof dakbedekking materiaal is van uitstekende kwaliteit, is milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. Het aanbrengen ervan vraagt om precisie. Bij Cornelissen Dakwerk zijn we daarin gespecialiseerd.


Cornelissen Dakwerk werkt al jaren met kunststof dakbedekkingen. Hedendaags maken wij veel gebruik van
 Renolit Alkorplan(grijs) en Alkorbright(wit). Renolit heeft met de ontwikkeling van Alkorbright een witte dakbaan gecreëerd die een oplossing biedt voor een energie en milieuvriendelijke oplossing in het afdichten van daken.